Η Google πειραματίζεται με drag-and-drop για τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη είναι παντού αυτή τη στιγμή, και η Google δεν εξαιρείται από το φαινόμενο. Η εταιρεία ενσωματώνει την τεχνολογία στην Αναζήτηση ως μέρος του Search Labs, με το SGE, ή Search Generative Experience, να μπαίνει πρόσφατα σε δημόσια προεπισκόπηση. Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή Google για Android πήρε πρόσφατα ένα ειδικό widget οικονομικών που εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των μετοχών, τους δείκτες και άλλα σχετικά δεδομένα. Η εταιρεία πειραματίζεται τώρα με μια νέα εμπειρία αναζήτησης drag-and-drop μέσα στην εφαρμογή, επιτρέποντας στους χρήστες να σύρουν ένα αποτέλεσμα αναζήτησης (σύνδεσμο, κείμενο ή εικόνες) στην κορυφή της οθόνης.

Αυτό το νέο οπτικό στοιχείο φαίνεται να βρίσκεται υπό ανάπτυξη και κατά συνέπεια δεν είναι ορατό σε όλους. Σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης του Telegram @theoj22 στην ανεπίσημη ομάδα Google News, εντοπίστηκε στην εφαρμογή Google, αν και δεν αναφέρθηκε ο αριθμός έκδοσης.

Φαίνεται ότι το πλαίσιο Drop here to start search εμφανίζεται μόλις πατήσετε παρατεταμένα έναν σύνδεσμο, ένα κομμάτι κειμένου ή μια εικόνα, προτρέποντας τους χρήστες να αφήσουν το αποτέλεσμα στην περιοχή. Δεν είμαστε πεπεισμένοι για τη χρησιμότητά του για διευθύνσεις URL, αλλά θα πρέπει να είναι χρήσιμο για εικόνες ή κείμενο που πρέπει να ψάξετε βαθύτερα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη την ισχυρή ενσωμάτωση με το Google Lens.

Η λειτουργία δεν φαίνεται να είναι ακόμη πλήρως λειτουργική. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα Android Mishaal Rahman, ενώ οι εικόνες μπορούν να πέσουν στο πλαίσιο αναζήτησης, με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται το άνοιγμα του Google Lens, αλλά η διαδικασία δεν προχωράει περαιτέρω. Δεν είναι σαφές αν αυτή η λειτουργία θα φτάσει σύντομα σε όλους τους χρήστες, αλλά δεδομένου ότι εξακολουθεί να φαίνεται μισοψημένη, δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μπορείτε να ελέγξετε για ενημέρωση της εφαρμογής Google στο Android smartphone σας ή να το κάνετε χειροκίνητα μέσω του APKMirror, αλλά αυτή είναι πιθανότατα μια αλλαγή από την πλευρά του διακομιστή.

Σχολιάστε