Οι επαφές δεν εμφανίζονται πλέον στα αποτελέσματα αυτόματης συμπλήρωσης της εφαρμογής Google ή του widget αναζήτησης

Φαίνεται ότι υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να βρείτε τις πληροφορίες που χρειάζεστε αυτές τις μέρες, αλλά οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει στη ροή εργασίας τους μπορεί να βασίζονται σε έναν ή δύο από αυτούς για να κάνουν τη δουλειά τους. Δυστυχώς για τους οπαδούς της “βασικής” αναζήτησης, πρόσφατα χάσαμε έναν αρκετά χρήσιμο: Οι επαφές δεν εμφανίζονται πλέον στην αυτόματη συμπλήρωση κατά την αναζήτηση μέσω της εφαρμογής Google ή του widget αναζήτησης.

Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς αφαιρέθηκε η λειτουργία, αν και η Google έκανε στην πραγματικότητα μια επίσημη ανακοίνωση της αλλαγής στις σελίδες βοήθειας της κοινότητας/στα φόρουμ υποστήριξης πριν από περίπου δύο μήνες. Δυστυχώς, το μέσο που επιλέχθηκε έκανε την αναγνώριση της αλλαγής από την εταιρεία ως επί το πλείστον σιωπηλή. Ανάλογα με τον τρόπο απενεργοποίησής της, η λειτουργία μπορεί επίσης να παρέμεινε για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από αυτό το σημείο – η Google αναπτύσσει αργά αυτού του είδους τις αλλαγές.

Κανένα αποτέλεσμα (αριστερά) για επαφές που σχετίζονται με το λογαριασμό σας (στη μέση) κατά την αναζήτηση από το Google Widget ή την εφαρμογή Google. Ωστόσο, εξακολουθούν να εμφανίζονται στα πραγματικά αποτελέσματα αναζήτησης (δεξιά). Παρακάτω είναι το πώς εμφανίζονταν παλαιότερα στην αυτόματη συμπλήρωση.

Ως αποτέλεσμα της αλλαγής, οι συντομεύσεις “από τις επαφές σας” δεν εμφανίζονται πλέον στην αυτόματη συμπλήρωση κατά την αναζήτηση μέσω του widget αναζήτησης ή της εφαρμογής Google. Αν και τα στοιχεία επαφών εξακολουθούν να εμφανίζονται όταν υποβάλλετε πραγματικά την αναζήτηση στα προσωπικά σας αποτελέσματα, απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσουν, ενδέχεται να ενσωματώνονται με λιγότερες εφαρμογές, είναι πιο αργές και ίσως χρειαστεί να κάνετε λίγο κύλιση για να τις βρείτε. (Δηλαδή, τα αποτελέσματα από τις επαφές σας εξακολουθούν να υπάρχουν αν κάνετε πραγματικά την αναζήτηση, απλώς έχουν περισσότερους περιορισμούς).

Ωστόσο, τα στοιχεία των επαφών εξακολουθούν να εμφανίζονται όπως αναμενόταν κατά την αναζήτηση μέσω του βοηθού.

Υπήρξε έλλειψη ισοτιμίας μεταξύ των διαφορετικών μεθόδων που προσφέρει η Google για την αναζήτηση στο Android. Με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής της αυτές τις μέρες να πηγαίνει στον Βοηθό, και την πλήρη λειτουργικότητα που έχει διατηρηθεί εκεί, θα μπορούσατε επίσης να μεταβείτε απλά στην αναζήτηση στοιχείων επαφής εκεί, εφόσον έχετε επιλέξει να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό στο τηλέφωνό σας.

Ίσως ήρθε η ώρα να ξανασκεφτείτε εντελώς το widget αναζήτησης;

Υπάρχει επίσης ένα μεγαλύτερο ερώτημα που πρέπει να τεθεί όσον αφορά τη γενική χρησιμότητα της αναζήτησης μέσω της εφαρμογής και του widget της Google, δεδομένου ότι η Google φαίνεται να περικόπτει τη λειτουργικότητα. Αν η Google πρόκειται να αφαιρέσει λειτουργίες από το widget αναζήτησης, ίσως θα έπρεπε να αντικατασταθεί εξ ολοκλήρου από ένα ειδικό widget Assistant; Για ορισμένους, αυτό το κουμπί στη δεξιά πλευρά είναι το μόνο για το οποίο χρησιμοποιείται, ούτως ή άλλως.

Σχολιάστε