Πάρτε μια γεύση από τη σκοτεινή λειτουργία των Χαρτών Google μέσα στην εφαρμογή Google

Παρόλο που οι Χάρτες Google δεν έχουν ακόμα υποστήριξη σκοτεινού θέματος, εντοπίστηκε μια λύση που θα μπορούσε να μας δώσει μια γεύση για το πώς θα μοιάζει το χαρακτηριστικό όταν φτάσει. Ορισμένες αναζητήσεις στην εφαρμογή Google φορτώνουν τη δική τους απογυμνωμένη προβολή Χάρτες και αν μπορείτε να κάνετε την εφαρμογή να λειτουργήσει σε σκοτεινό θέμα στο τηλέφωνό σας, αυτή η προβολή Χάρτες είναι επίσης ντυμένη με ένα κομψό σκοτεινό θέμα.

Μπορεί η Google να μας έδωσε επιτέλους ένα σκοτεινό θέμα με το Android 10, αλλά η εταιρεία άργησε να επεκτείνει το χαρακτηριστικό σε όλες τις δικές της εφαρμογές πρώτου μέρους. Οι Χάρτες Google ήταν μία από τις μεγαλύτερες παραλείψεις, και παρόλο που έχει μια οθόνη εκκίνησης με σκοτεινό θέμα εδώ και αρκετό καιρό, η ίδια η εφαρμογή έχει κολλήσει με μια φωτεινή εμφάνιση – εκτός από τη λειτουργία πλοήγησης. Παρόλο που η εταιρεία προανήγγειλε μια σκοτεινή λειτουργία για την εφαρμογή πέρυσι, εξακολουθούμε να ψάχνουμε να τη βρούμε τώρα, περίπου οκτώ μήνες αργότερα.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσο παλιά μπορεί να είναι αυτή η αλλαγή. Η εφαρμογή Google άρχισε να παίρνει υποστήριξη σκοτεινού θέματος πέρυσι, αν και η Google την ανακοίνωσε επίσημα μόλις τον Μάιο. Δεν ξέρουμε αν αυτή η αλλαγή υπήρχε τότε ή όχι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που την βλέπουμε προσωπικά. Όπως και να έχει, οι αναζητήσεις στην εφαρμογή Google που προκαλούν αποτελέσματα σε έναν χάρτη (όπως τύποι επιχειρήσεων ή κουζίνες) εμφανίζουν μια κομψή προβολή του χάρτη με σκούρο θέμα, η οποία μπορεί να επεκταθεί και να μετακινηθεί.

Σημειώστε ότι δεν εμφανίζονται όλες οι αναζητήσεις σε αυτή την προβολή. Πιο συγκεκριμένες ή εξειδικευμένες αναζητήσεις για ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί απλώς να σας μεταφέρουν στην εφαρμογή Χάρτες, αλλά φαίνεται να λειτουργεί για πιο γενικές αναζητήσεις με πολλαπλά αποτελέσματα, όπως τύποι επιχειρήσεων ή φαγητά.

Αριστερά: Προεπιλεγμένο “ελαφρύ” θέμα στους Χάρτες. Κέντρο: Σκούρο θέμα στα αποτελέσματα αναζήτησης της εφαρμογής Google. Δεξιά: Σκούρο θέμα στην πλοήγηση στους Χάρτες.

Δεν μπορούμε να πούμε αν αυτό είναι το είδος του σκοτεινού θέματος που θα έχει τελικά το Google Maps. Αν και σίγουρα φαίνεται πειστικό, οι χρωματικοί συνδυασμοί είναι διαφορετικοί από αυτούς που χρησιμοποιεί η Google στη διάταξη πλοήγησης με σκοτεινό θέμα (πάνω δεξιά) στους Χάρτες Google. Η διάταξη σκοτεινού θέματος για τους Χάρτες στην αναζήτηση Google μοιάζει σαν η Google να ανέτρεψε τη φωτεινότητα διατηρώντας το χρώμα, και η λειτουργία πλοήγησης έχει διαφορετικές, πολύ πιο μπλε αποχρώσεις.

Και πάλι, δεν είμαστε σίγουροι πόσο νέα είναι αυτή η προβολή χαρτών με σκοτεινό θέμα στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσα στην εφαρμογή Google, αλλά θα μπορούσε να είναι μια πιο πρόσφατη αλλαγή. Αν είναι έτσι, η κατάλληλη υποστήριξη σκοτεινού θέματος για την εφαρμογή Google Maps μπορεί να μην αργήσει πολύ.

Σχολιάστε