Τα νέα Εργαστήρια της εφαρμογής Google σας επιτρέπουν να απενεργοποιήσετε τα Doodles στο widget της αρχικής οθόνης

Πριν από λίγες ημέρες, εμφανίστηκε μια νέα ενότητα Labs στην εφαρμογή αναζήτησης της Google στο Android. Σε αυτήν, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ποιες επερχόμενες λειτουργίες θέλουν να ενεργοποιήσουν και ποιες δεν τους ενδιαφέρουν. Στην αρχή, υπήρχαν μόνο δύο επιλογές: Pinch για ζουμ στα αποτελέσματα αναζήτησης και Επεξεργασία, κοινή χρήση και ενέργειες Screenshot. Τώρα, μια τρίτη έχει προστεθεί σε αυτές: Search Widget Doodles.

Η Google άρχισε να δοκιμάζει doodles στο widget της αρχικής οθόνης πέρυσι. Πρόκειται για διασκεδαστικές και σύντομες κινούμενες εικόνες που εμφανίζονται πάνω από το λογότυπο G στο widget όταν ξεκλειδώνετε το τηλέφωνό σας και συχνά περιορίζονται σε συγκεκριμένες ημέρες του έτους και ειδικές περιστάσεις. Αν δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε στα Εργαστήρια, ενεργοποιώντας την επιλογή off. Θα πρέπει επίσης να εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες στις Προτιμήσεις > Εφέ αναζήτησης της γραμμής αναζήτησης.

Αριστερά: Επιλογές Labs. Δεξιά: Επίδειξη ενός animation doodle του widget αναζήτησης.

Τα Εργαστήρια δεν είναι ακόμα διαθέσιμα για όλους τους χρήστες, ούτε καν για όλους τους χρήστες beta της εφαρμογής Google, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι οι θεοί του διακομιστή να σας χαμογελάσουν και να σας παραχωρήσουν πρόσβαση στην ενότητα πριν μπορέσετε να αλλάξετε οποιαδήποτε από αυτές τις ρυθμίσεις.

Σχολιάστε