Η Google επιδιορθώνει επιτέλους το ευρέως διαδεδομένο σφάλμα σύνδεσης που πλήττει τον Assistant στο Android Auto

Μετά από μεγάλο αριθμό παραπόνων σχετικά με ένα σφάλμα που επηρεάζει το Assistant στο Android Auto, η Google κυκλοφόρησε τελικά μια διόρθωση μαζί με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google που θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα. Μια δημοσίευση που περιγράφει το πρόβλημα στον ιστότοπο υποστήριξης του Android Auto έλαβε περισσότερα από 1.200 upvotes και παρόμοιο αριθμό απαντήσεων από άλλους χρήστες που έχουν πληγεί.

Ο αρχικός αποστολέας κατήγγειλε ότι όταν ζητούσε από το Google Assistant να στείλει ένα μήνυμα ενώ οδηγούσε, ήταν σε θέση να το υπαγορεύσει, αλλά τον περίμενε ένα από τα παρακάτω μηνύματα σφάλματος πριν μπορέσει να στείλει, παρά το γεγονός ότι η σύνδεσή του στο διαδίκτυο ήταν αρκετά καλή:

  • “Αυτή η σύνδεση στο διαδίκτυο δεν είναι αρκετά ισχυρή αυτή τη στιγμή”
  • “Αυτή η σύνδεση στο διαδίκτυο δεν είναι σταθερή αυτή τη στιγμή”

Αυτό συνέβη κατά τη χρήση ενός Samsung Galaxy Note9 σε Android 10 με την έκδοση 10.93.8.21.arm64 της εφαρμογής Google, αλλά οι απαντήσεις κατέστησαν σαφές ότι πρόκειται για ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα μεταξύ των χρηστών πολλών διαφορετικών μοντέλων Galaxy, ακόμη και τηλεφώνων άλλων κατασκευαστών, όπως η OnePlus. Το σφάλμα εμφανιζόταν επίσης μετά από διάφορες διαφορετικές εντολές. Η εκκαθάριση των δεδομένων και της προσωρινής μνήμης για τις εφαρμογές Google και Android Auto δεν μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα, ούτε η απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση. Μια λύση που πρότεινε ένας άλλος σχολιαστής ήταν η υποβάθμιση από το Android 10 στο Android 9 Pie, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι κάτι που πολλοί χρήστες θα ήθελαν ή θα ήξεραν καν πώς να κάνουν, ούτε θα έπρεπε να το κάνουν.

Ευτυχώς, ένας ειδικός της κοινότητας της Google απάντησε τώρα – αν και πέντε μήνες αργότερα – με νέα για μια διόρθωση. Η ομάδα του Google Assistant κυκλοφόρησε ένα patch με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής Google που θα πρέπει να διασφαλίσει ότι το μήνυμα σφάλματος δεν θα εμφανίζεται πλέον όταν δεν θα έπρεπε. Ελέγξτε το Play Store για να δείτε αν έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ή εναλλακτικά κατεβάστε την από το APK Mirror παρακάτω.

Σχολιάστε