Η Google δοκιμάζει μια κάτω γραμμή για το πρόγραμμα περιήγησης εντός εφαρμογής στο Android

Πέρυσι, η Google αντικατέστησε τις προσαρμοσμένες καρτέλες του Chrome με ένα πρόγραμμα περιήγησης εντός της εφαρμογής στην εφαρμογή Google για Android. Ενώ το νέο πρόγραμμα περιήγησης ήταν πιο εντυπωσιακό, ήταν κατά κάποιο τρόπο υποβαθμισμένο, καθώς στερούνταν ορισμένων χαρακτηριστικών. Φαίνεται ότι η Google εργάζεται για τη βελτίωση της εμπειρίας με μια κάτω γραμμή στην τελευταία beta του Android.

Η προσθήκη της κάτω μπάρας διευκολύνει την πλοήγηση στα σημερινά τηλέφωνα με μεγάλη οθόνη. Εισάγει τη δυνατότητα πλοήγησης προς τα εμπρός και προς τα πίσω με ειδικά κουμπιά.

Το κουμπί κοινής χρήσης βρίσκεται επίσης σε αυτή τη γραμμή και κάνοντας κλικ σε αυτό ανοίγει το τυπικό φύλλο κοινής χρήσης του Android. Έχουμε επίσης ένα μενού υπερχείλισης που δίνει πρόσβαση στις ακόλουθες επιλογές: ανανέωση, άνοιγμα στο Chrome (ή όποιο είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης), εύρεση στη σελίδα, ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης και αποστολή σχολίων. Δυστυχώς, η γραμμή διευθύνσεων παραμένει στην κορυφή.

Εκτός από τη νέα κάτω μπάρα, το πρόγραμμα περιήγησης εντός της εφαρμογής δεν φαίνεται διαφορετικό: υπάρχει ένα κουμπί κλεισίματος πάνω αριστερά και ένα κουμπί σελιδοδείκτη πάνω δεξιά.

Η νέα κάτω μπάρα προφανώς κυκλοφορεί με την τελευταία beta έκδοση της εφαρμογής Google (v11.43) – μπορείτε να την κατεβάσετε από το APK Mirror. Καμία από τις συσκευές μου με την ενημέρωση δεν εμφανίζει ακόμα τη νέα διάταξη, οπότε μπορεί να περάσει λίγος καιρός μέχρι να κυκλοφορήσει σε όλους στο κανάλι beta.

Σχολιάστε