Η Google επεξεργάζεται έναν τρόπο για να κάνει την αυτοματοποίηση του Assistant πιο εύκολη για τους υπόλοιπους από εμάς

Το Google Assistant είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος φωνητικός βοηθός σε smartphone αυτή τη στιγμή – από το να κάνει κρατήσεις σε εστιατόρια μέχρι να κρατάει κλήσεις για εσάς, μπορεί να κάνει τόσα πολλά. Αλλά αν δεν έχετε διάθεση για ομιλία, μια επερχόμενη λειτουργία θα σας δώσει έναν εύχρηστο, χωρίς ομιλία, τρόπο για να κάνετε τον Assistant να σας βοηθήσει.

Οι άνθρωποι στο XDA Developers ανακάλυψαν χορδές στην έκδοση 12.15.7.29 της εφαρμογής Google που υποδηλώνουν ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια λειτουργία που ονομάζεται “Οι ενέργειές μου”. Όπως λέει η Google, αυτές “μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο Assistant, με ένα μόνο πάτημα”. Αν υπάρχει μια εντολή που επαναλαμβάνετε συχνά – όπως “ανάψτε τα φώτα στην κρεβατοκάμαρα” – θα μπορείτε να την ενεργοποιήσετε με ένα μόνο πάτημα στην οθόνη σας.

Οι συμβολοσειρές στον κώδικα δεν το διευκρινίζουν, αλλά ακούγεται ότι η Google θα σας επιτρέπει να τοποθετείτε αυτές τις προσαρμοσμένες συντομεύσεις στην αρχική οθόνη.

Για ό,τι αξίζει, αυτό είναι κάτι που μπορείτε ήδη να κάνετε μέσω των ρουτινών του Assistant. Ενώ ο κύριος σκοπός αυτής της λειτουργίας είναι να ενεργοποιείτε πολλαπλές εργασίες με μία μόνο φωνητική εντολή, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε Ρουτίνες που έχουν μόνο μία εργασία και να τις τοποθετήσετε στην αρχική οθόνη για πρόσβαση με ένα πάτημα – το ίδιο πράγμα που φαίνεται ότι θα προσφέρει το “Οι ενέργειές μου”.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μεταβείτε στη διεύθυνση Google > Ρυθμίσεις > Google Assistant > Ρουτίνες. Εδώ, επιλέξτε μια υπάρχουσα ρουτίνα ή δημιουργήστε μια νέα και, στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο που κυκλώνεται στην παρακάτω εικόνα για να την προσθέσετε στην αρχική οθόνη σας.

Φαίνεται ότι η επιλογή “Οι ενέργειές μου” θα επιδιώξει να κάνει αυτή την υπάρχουσα διαδικασία πιο απλή για όσους δεν χρησιμοποιούν σήμερα τις Ρουτίνες ή δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μία μόνο ενέργεια. Μπορεί να υπάρχουν περισσότερα από αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά μόνο ο χρόνος θα δείξει. Θα έχουμε το νου μας για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις.

Σχολιάστε