Η Google διευκολύνει την εύρεση των πραγμάτων που έχετε αφήσει σε όλο τον ιστό

Ένα από τα πολλά πράγματα που κάνουν τις δυνατότητες αναζήτησης της Google να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι τα εξαιρετικά εξατομικευμένα αποτελέσματα. Παρόλο που αυτό μπορεί να κάνει ορισμένους χρήστες να αισθάνονται λίγο αβέβαιοι για το απόρρητό τους, κάνει τη μηχανή αναζήτησης πιο ακριβή. Αν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε τα αποτελέσματά σας προσαρμοσμένα και προσαρμοσμένα στο ιστορικό σας, η Google έχει προσθέσει ένα νέο διακόπτη στην εφαρμογή της για να το απενεργοποιήσετε εντελώς.

Τα “Προσωπικά αποτελέσματα” είναι η τελευταία προσθήκη σε μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα ρυθμίσεων για την εφαρμογή Google στο Android (μέσω 9to5Google). Σε αντίθεση με μια τυπική εφαρμογή, αυτή η επιλογή είναι κυρίως ένας σύνδεσμος που οδηγεί σε μια ιστοσελίδα συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας. Είναι κάτι που μπορούσατε πάντα να βρείτε σκάβοντας μέσα από τις προτιμήσεις του λογαριασμού σας στο Chrome, αλλά τώρα είναι εύκολα προσβάσιμο μέσα από την ίδια την εφαρμογή της Google για κινητά.

Δυστυχώς, πρόκειται για μια κατάσταση που ταιριάζει σε όλους. Τα προσωπικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν διάφορες υπηρεσίες, όπως προβλέψεις με αυτόματη συμπλήρωση, προσαρμοσμένες απαντήσεις που αντλούνται από το Gmail ή τους Χάρτες και συστάσεις με βάση τη δραστηριότητά σας, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε μόνο μία ή δύο ενεργοποιημένες. Αντ’ αυτού, έχετε κολλήσει με ένα μόνο διακόπτη για τις τρεις επιλογές, χωρίς να φαίνεται καμία ευελιξία. Αυτό δεν είναι ένα νέο πρόβλημα για τη Google, αλλά υπογραμμίζει πόσο άκαμπτη μπορεί να είναι η εταιρεία μερικές φορές. Είτε είστε όλοι μέσα, είτε όλοι έξω – δεν υπάρχουν ενδιάμεσες επιλογές.

Βλέπουμε αυτό το νέο διακόπτη στο Google 12.36, αν και μπορεί να συνδέεται με μια ενημέρωση από την πλευρά του διακομιστή. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση από τον παρακάτω σύνδεσμο του Play Store ή ενημερώστε χρησιμοποιώντας το APK από το APK Mirror.

Σχολιάστε