Η Αναζήτηση Google προσθέτει μια νέα χειρονομία για αποθήκευση και κοινή χρήση αποτελεσμάτων

Η περιήγηση στο διαδίκτυο από το τηλέφωνό σας τείνει να απαιτεί λίγο περισσότερη δουλειά από την περιήγηση στον υπολογιστή σας. Ο χώρος της οθόνης είναι περιορισμένος και δεν υπάρχει η δυνατότητα δεξί κλικ, οπότε πράγματα όπως η αποθήκευση σελιδοδεικτών και η κοινή χρήση συνδέσμων είναι λίγο πιο δύσκολα. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι χρειαζόμαστε κάτι πιο διαισθητικό και ρευστό. Σε αυτή τη λογική, η Google εισήγαγε έναν τρόπο αποθήκευσης και αποστολής συνδέσμων χρησιμοποιώντας χειρονομίες της οθόνης αφής.

Η Google δοκιμάζει μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν τα αποτελέσματα της αναζήτησης Google για να τα μοιράζονται και να τα αποθηκεύουν γρήγορα, σύμφωνα με το 9to5Google. Μέχρι στιγμής, η λειτουργία είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένους χρήστες με ενεργοποιημένη την Search Generative Experience (SGE) για απαντήσεις AI chatbot στην αναζήτηση Google.

Η χειρονομία swipe μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ένα απλό σύρσιμο προς τα δεξιά σε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης Google. Έτσι θα εμφανιστεί ένα μενού με επιλογές για κοινή χρήση του αποτελέσματος ή αποθήκευση στις Συλλογές του χρήστη. Η λειτουργία Συλλογές είναι ένας νέος τρόπος αποθήκευσης και οργάνωσης των αγαπημένων σας ιστοσελίδων, κάπως σαν φάκελος στους σελιδοδείκτες σας.

Η νέα χειρονομία σάρωσης στην Αναζήτηση Google και το Chrome (9to5Google)

Έτσι, καταργείται η ανάγκη να ανοίξετε οποιοδήποτε παράθυρο διαλόγου για να μοιραστείτε και να αποθηκεύσετε αποτελέσματα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν βρίσκεστε εν κινήσει ή όταν προσπαθείτε να αποθηκεύσετε ένα αποτέλεσμα γρήγορα. Η χειρονομία swipe είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών που έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα SGE beta, αν και δεν έχουν πρόσβαση σε αυτήν όλοι οι χρήστες SGE. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εμφανίζεται κατά την αναζήτηση τόσο στην εφαρμογή Google όσο και στο Chrome, είναι πιθανό να είναι μια σημαία που βασίζεται σε λογαριασμό και ενεργοποιεί τη διαθεσιμότητα και όχι μια ενημέρωση της εφαρμογής.

Με τη νέα χειρονομία swipe, η Google δοκιμάζει επίσης έναν επανασχεδιασμό της γραμμής αναζήτησης στην εφαρμογή Google για Android στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών της για τη βελτίωση της Αναζήτησης. Υπήρξαν επίσης πολλές εργασίες σχετικά με την πρόγνωση καιρού της Google πρόσφατα, και υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος πειραμάτων του Google Search Labs που βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε οι βελτιώσεις στην Αναζήτηση δεν φαίνεται να επιβραδύνονται σύντομα.

Σχολιάστε