Η “φωνητική πληκτρολόγηση Google” έχει τώρα. Αυτόματη στίξη και τα κάνει θάλασσα. Τα μηνύματα των ανθρώπων. (Ενημέρωση: Διορθώθηκε)

Ενώ πολλοί δίγλωσσοι έχουν τα προβλήματά τους με τους αλγόριθμους ομιλίας-προς-κείμενο της Google, οι φυσικοί ομιλητές ή όσοι έχουν ρυθμίσει τα τηλέφωνά τους σε μία μόνο γλώσσα γενικά δεν υποφέρουν από πολύ σκληρές ασυνέπειες. Αλλά η Google έχει αρχίσει να προσθέτει μια απίστευτα επιρρεπή σε λάθη αυτόματη λειτουργία στίξης στη μέθοδο εισαγωγής φωνητικής πληκτρολόγησης που δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί και οδηγεί. Άνθρωποι. Nuts.

Ας σημειώσουμε πρώτα ότι η υπαγόρευση του Gboard δεν επηρεάζεται από αυτό. Μόνο η λειτουργία φωνητικής πληκτρολόγησης της Google που έρχεται χωρίς ένα πραγματικό πληκτρολόγιο συνδεδεμένο σε αυτήν παρουσιάζει αυτή τη συμπεριφορά αυτή τη στιγμή. Είναι αυτή που πρέπει να επιλέξετε από τη λίστα των εναλλακτικών μεθόδων εισαγωγής, με την ονομασία “Φωνητική πληκτρολόγηση Google”.

Μετά από μια ενημέρωση της εφαρμογής Google στα τέλη Ιανουαρίου, τα κόμματα και οι τελείες προστίθενται αυτόματα για πολλούς χρήστες αυτής της μεθόδου εισαγωγής. Είναι μια καλή ιδέα εκ πρώτης όψεως, αλλά η Google συχνά καταλήγει να εισάγει σημεία στίξης σε λάθος σημεία, προσθέτοντας ακόμη και κάποιες τελείες στη μέση των προτάσεων τυχαία, αν κάνετε πολύ μεγάλη παύση μεταξύ των λέξεων. Πριν, η φωνητική πληκτρολόγηση πρόσθετε μόνο σημεία στίξης που δηλώνατε ρητά, όπως “τελεία” ή “κόμμα”.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη λειτουργία μετατροπής ομιλίας σε κείμενο έχουν συρρεύσει στα φόρουμ υποστήριξης της Google για να αναφέρουν αυτά τα προβλήματα. Μια δημοσίευση έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 400 απαντήσεις, γεμάτες από σχολιαστές που αναφέρουν παρόμοια προβλήματα. Ο αρχικός αποστολέας έχει ένα παράδειγμα στα χέρια του:

Σήμερα λοιπόν παρατήρησα για πρώτη φορά ότι η υπαγόρευσή μου. Διαλύεται. Λέξεις και με κάνει να πληκτρολογώ σύντομες προτάσεις αν δεν μιλάω αρκετά γρήγορα. Βασικά, προσπαθεί να εισάγει σημεία στίξης. Ευφυώς και δεν λειτουργεί καθόλου.

Όταν δοκιμάσαμε εμείς οι ίδιοι τη λειτουργία, ήταν πράγματι μια εμπειρία που δεν έβρισκε ανταπόκριση. Καταφέραμε να απαθανατίσουμε ένα θετικό παράδειγμα στην κάμερα, αλλά όπως φαίνεται από τον τεράστιο αριθμό παραπόνων, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου η λειτουργία ομιλίας-προς-κείμενο μπερδεύει εντελώς τα σημεία στίξης.

Υποψιαζόμαστε ότι οι αλλαγές μπορεί να έγιναν για να φέρουν την εμπειρία φωνητικής πληκτρολόγησης στο ίδιο επίπεδο με την εφαρμογή Recorder της Google που μεταγράφει αυτόματα ό,τι λέτε, συμπεριλαμβανομένων των σημείων στίξης και των παραγράφων. Σε σύγκριση με το Recorder, οι αλγόριθμοι της μεθόδου εισαγωγής ομιλίας σε κείμενο φαίνεται να είναι πολύ λιγότερο ακριβείς, ωστόσο. Είναι σίγουρα πιθανό αυτό που βλέπουμε εδώ να είναι έργο σε εξέλιξη, που κατά λάθος κυκλοφόρησε ευρέως πριν ολοκληρωθεί.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε τη στίξη στις ρυθμίσεις της μεθόδου εισαγωγής, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια προσωρινή λύση αν βασίζεστε απόλυτα στην υπαγόρευση. Πρέπει απλώς να απεγκαταστήσετε όλες τις ενημερώσεις για την εφαρμογή Google στο τηλέφωνό σας και η αυτόματη στίξη θα σταματήσει. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καταχώριση της εφαρμογής στο Play Store και πατήστε “Απεγκατάσταση”.

Σχολιάστε