Έχετε ένα τραγούδι κολλημένο στο μυαλό σας; Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε τον τίτλο του χρησιμοποιώντας το Google

Λίγα πράγματα στη ζωή είναι τόσο εκνευριστικά όσο η αργή ταχύτητα του διαδικτύου ή ένα τραγούδι που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας. Ενώ εγκαθιστάτε αυτούς τους δρομολογητές πλέγματος Wi-Fi 6 στο σπίτι σας για να λύσετε το πρόβλημα της αργής ταχύτητας του διαδικτύου, επιτρέψτε μας να σας πούμε πώς μπορείτε να βρείτε τον τίτλο ενός τραγουδιού, ακόμη και αν θυμάστε μόνο εν μέρει τη μελωδία, χρησιμοποιώντας το Google. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε ένα πάρτι και θα θέλετε να προσθέσετε την groovy μουσική που ακούγεται στο παρασκήνιο στη λίστα αναπαραγωγής σας ή δεν μπορείτε να θυμηθείτε το τραγούδι που σας έχει κολλήσει στο μυαλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω βήματα για να εντοπίσετε το τραγούδι.

Το Google μπορεί να ονομάσει αυτή τη μελωδία

Ένα τραγούδι που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας μπορεί να σας αποσπάσει τόσο πολύ την προσοχή που έχει κερδίσει το όνομα “earworm”. Και ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό είναι να το παίζετε σε επανάληψη για να το βγάλετε από το σύστημά σας. Αλλά, για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε το όνομα του τραγουδιού, και εδώ είναι που το Google μπορεί να γίνει ο παντογνώστης φίλος σας. Ακολουθούν οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να μάθετε το όνομα του συγκεκριμένου τραγουδιού.

Χρήση της λειτουργίας Now Playing σε συσκευές Google Pixel

Με το Google Pixel 2 και το Pixel 2 XL, η Google κυκλοφόρησε μια λειτουργία Now Playing που αναγνωρίζει τα τραγούδια που παίζουν στο παρασκήνιο με την αντιστοίχισή τους με μια βάση δεδομένων τραγουδιών εκτός σύνδεσης που έχετε κατεβάσει στο τηλέφωνό σας. Η λειτουργία έλαβε αρκετές ενημερώσεις με την πάροδο των ετών. Μπορεί να αναγνωρίσει σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι παίζει στο παρασκήνιο και να το εμφανίσει σιωπηλά στην οθόνη κλειδώματος του τηλεφώνου Pixel.

Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε αν δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο τηλέφωνο Pixel σας.

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι και δόνηση > Now Playing.2 Εικόνες
  2. Ενεργοποιήστε την εναλλαγή για την επιλογή Αναγνώριση τραγουδιών που αναπαράγονται σε κοντινή απόσταση.

Τώρα, όταν παίζει ένα τραγούδι γύρω σας, βλέπετε το όνομά του να εμφανίζεται στην οθόνη κλειδώματος της συσκευής σας Pixel. Απλώς πατήστε το όνομα του τραγουδιού για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Όταν επεκτείνετε τις λεπτομέρειες, η Google προσθέτει αυτόματα το τραγούδι στη λίστα με το Ιστορικό αναπαραγωγής τώρα, ώστε να μην το ξεχάσετε. Δείτε πώς φαίνεται η λειτουργία σε ένα Google Pixel 7 Pro.

Σιγοτραγουδήστε, σφυρίξτε ή τραγουδήστε μια μελωδία του τραγουδιού.

Το καλύτερο πράγμα στην εύρεση ενός τραγουδιού στο Google είναι ότι το τραγούδι δεν χρειάζεται να παίζει στο παρασκήνιο. Μπορείτε να σιγοτραγουδήσετε, να σφυρίξετε ή να τραγουδήσετε ένα μέρος της μελωδίας για να το αναγνωρίσετε. Όταν σιγοτραγουδάτε ή σφυρίζετε ένα τραγούδι, η Google δίνει πολλαπλές απαντήσεις με πιθανό ποσοστό ταύτισης. Η Google έχει γίνει τόσο καλή στον εντοπισμό τραγουδιών με αυτόν τον τρόπο που δεν μπορούμε να θυμηθούμε την τελευταία φορά που δεν μπορέσαμε να βρούμε το τραγούδι που ψάχναμε.

Όταν σας έχει κολλήσει στο μυαλό ένα σκουλήκι που δεν μπορείτε να βγάλετε, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία εύρεσης τραγουδιών του Google Assistant ή της εφαρμογής Google και σιγοτραγουδήστε τη μελωδία που θυμάστε. Εννέα φορές στις δέκα, η Google βρίσκει το σωστό τραγούδι.

Χρησιμοποιήστε το Google Assistant για να βρείτε ένα τραγούδι

Μία από τις πολλές χρήσεις του Google Assistant είναι ότι μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να αναγνωρίσετε τραγούδια. Αν δεν έχετε τηλέφωνο Pixel, η χρήση του Google Assistant είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε ένα τραγούδι που παίζει γύρω σας.

Απλά πείτε: “Γεια σου Google, τι είναι αυτό το τραγούδι” και θα σας βρει το τραγούδι. Μπορείτε επίσης να σιγοτραγουδήσετε, να σφυρίξετε ή να τραγουδήσετε τη μελωδία ενός τραγουδιού για να το βρείτε.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή ή το widget της Google για να βρείτε ένα τραγούδι

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google ή το widget στο τηλέφωνό σας για να βρείτε ένα τραγούδι. Η εφαρμογή είναι προεγκατεστημένη στη συσκευή σας Android, οπότε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μια επιπλέον εφαρμογή για τον εντοπισμό τραγουδιών. Για να βρείτε ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας το Google, πατήστε το εικονίδιο του μικροφώνου και κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση τραγουδιού για να εντοπίσετε τραγούδια που παίζονται κοντά σας. Μπορείτε επίσης να σιγοτραγουδήσετε ή να σφυρίξετε μια μελωδία για να βρείτε το τραγούδι.

Βρείτε ένα τραγούδι στο Google για να απαλλαγείτε από το earworm σας

Χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να εντοπίσετε το τραγούδι που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας. Τώρα ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις καλύτερες συσκευές αναπαραγωγής μουσικής Android για να παίξετε το τραγούδι σε επανάληψη για να το βγάλετε από το κεφάλι σας.

Σχολιάστε