Πώς να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο Google

Είναι σημαντικό να μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στην Αναζήτηση Google για να αυξήσετε την παραγωγικότητα. Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν καλύτερες επιδόσεις ανάγνωσης όταν χρησιμοποιούν ένα ανοιχτόχρωμο θέμα. Ωστόσο, ένα σκοτεινό θέμα προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, όπως η διατήρηση της νυχτερινής όρασης, η παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σε μια κινητή συσκευή και ίσως η πιο αισθητική εμφάνιση.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία της Αναζήτησης Google. Τα χειριστήρια είναι ελαφρώς διαφορετικά για τα προγράμματα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές και για κινητά. Είτε έχετε πρόσβαση στο Google από ένα κορυφαίο τηλέφωνο Android, iPhone, υπολογιστή με Windows, Mac ή έναν από τους πολλούς εξαιρετικούς φορητούς υπολογιστές Chromebook, σας δείχνουμε πώς να αναλάβετε τον έλεγχο του θέματος αναζήτησης Google.

Απενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία στο Google για την επιφάνεια εργασίας

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Google στο πρόγραμμα περιήγησης της προτίμησής σας στην επιφάνεια εργασίας και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία.

 1. Ανοίξτε το Google Search στο πρόγραμμα περιήγησής σας.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις στην κάτω δεξιά γωνία.
 3. Κάντε κλικ στο Σκούρο θέμα για να το απενεργοποιήσετε.

Έχετε επίσης τη δυνατότητα να συγχρονίσετε το θέμα της Google με τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Όταν τα Windows ή ο Mac σας είναι ρυθμισμένα σε σκούρο θέμα, η Google χρησιμοποιεί το ίδιο θέμα κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Όταν αλλάζετε στο ανοιχτό θέμα, η μηχανή αναζήτησης επανέρχεται σε αυτό.

 1. Ανοίξτε το Google στο πρόγραμμα περιήγησης της επιφάνειας εργασίας σας και επιλέξτε Ρυθμίσεις στο κάτω μέρος.
 2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις αναζήτησης.
 1. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση από την αριστερή πλευρική μπάρα.
 2. Κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής δίπλα στην επιλογή Device Default (Προεπιλογή συσκευής) και κάντε κλικ στο κουμπί Save (Αποθήκευση).

Απενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία για την Αναζήτηση Google στο κινητό

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το σκοτεινό θέμα για την αναζήτηση Google στο κινητό. Η διεπαφή είναι ελαφρώς διαφορετική από την επιφάνεια εργασίας.

 1. Επισκεφθείτε το Google στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας.
 2. Πατήστε το μενού hamburger στην επάνω αριστερή γωνία.
 3. Επιλέξτε Σκούρο θέμα για να το απενεργοποιήσετε.2 Εικόνες

Όπως και στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση της Αναζήτησης Google ανάλογα με το θέμα της συσκευής στο κινητό.

 1. Ανοίξτε το Google στο πρόγραμμα περιήγησης του κινητού σας.
 2. Επιλέξτε το μενού hamburger στην επάνω αριστερή γωνία.
 3. Πατήστε Ρυθμίσεις αναζήτησης.2 Εικόνες
 4. Επιλέξτε Προεπιλογή συσκευής.
 5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω και πατήστε Αποθήκευση.2 Εικόνες

Η Google αποθηκεύει την προτίμησή σας στο κινητό και αλλάζει το θέμα ανάλογα με την εμφάνιση της συσκευής.

Απενεργοποίηση της σκοτεινής λειτουργίας για το Google Chrome

Οι περισσότεροι χρήστες Android έχουν πρόσβαση στο Google από το προεπιλεγμένο widget αναζήτησης στην αρχική οθόνη ή από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome. Εάν ορίσετε ένα σκούρο θέμα στο τηλέφωνο Android, το σύστημα χρησιμοποιεί το ίδιο στο widget αναζήτησης και στο προτιμώμενο πρόγραμμα περιήγησης. Πρέπει να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στο τηλέφωνό σας.

 1. Σύρετε προς τα επάνω από την αρχική οθόνη για να ανοίξετε το μενού του συρταριού εφαρμογών.
 2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις με το γνωστό εικονίδιο του γραναζιού.
 3. Επιλέξτε Οθόνη.
 4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή του σκοτεινού θέματος.2 Εικόνες

Εάν το Google Chrome εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το σκοτεινό θέμα, κάντε αλλαγές στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

 1. Εκκινήστε το Google Chrome στο τηλέφωνό σας.
 2. Πατήστε το εικονίδιο με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.
 3. Άνοιγμα ρυθμίσεων.2 Εικόνες
 4. Επιλέξτε Θέμα.
 5. Πατήστε το κουμπί επιλογής δίπλα στο Light.2 Images

Από εδώ και στο εξής, το Google Chrome χρησιμοποιεί ένα φωτεινό θέμα ακόμη και όταν το τηλέφωνό σας λειτουργεί σε σκοτεινή λειτουργία.

Το 2020, οι ερευνητές εμπειρίας χρήστη της Nielsen Norman Group αναφέρθηκαν σε διάφορες μελέτες που έδειξαν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν καλύτερα σε λειτουργία φωτισμού. Ωστόσο, η σκοτεινή λειτουργία μπορεί να είναι καλύτερη για ορισμένα άτομα με διαταραχές των ματιών.

Ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις σας στο Google, οι περισσότεροι ιστότοποι χρησιμοποιούν από προεπιλογή ένα ελαφρύ θέμα. Η απότομη αλλαγή από ένα σκούρο θέμα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google σε μια φωτεινή ιστοσελίδα μπορεί να είναι δυσάρεστη. Αντί να αναζητάτε μια σκοτεινή λειτουργία στον ιστότοπο που προτιμάτε, είναι συνήθως ευκολότερο να απενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στη Google για να αποφύγετε αυτές τις παρατυπίες κατά την περιήγηση.

Η ζυγαριά φαίνεται να γέρνει υπέρ των ανοιχτόχρωμων θεμάτων, αλλά η σκοτεινή λειτουργία έχει κάποια πλεονεκτήματα. Οι κινητές συσκευές με οθόνες OLED ή οθόνες με δυνατότητα τοπικής εξασθένισης ενδέχεται να διαρκέσουν περισσότερο χρησιμοποιώντας ένα σκούρο θέμα. Εάν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας σε σκοτεινό δωμάτιο ή σε εξωτερικό χώρο τη νύχτα, θα βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι (θα διατηρήσετε τη νυχτερινή σας όραση) εάν η συσκευή σας χρησιμοποιεί σκοτεινή λειτουργία.

Η αυτόματη φωτεινή και σκοτεινή λειτουργία μπορεί να είναι χρήσιμη

Αν προτιμάτε τη σκοτεινή λειτουργία τη νύχτα και την ανοιχτή λειτουργία κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορείτε να αλλάζετε αυτόματα τις λειτουργίες σε Android, iOS, macOS, Windows και ChromeOS. Εάν η Αναζήτηση Google έχει οριστεί ως προεπιλογή συσκευής (δείτε τα παραπάνω βήματα για τις εκδόσεις web και κινητών), συγχρονίζεται με τις ρυθμίσεις του λειτουργικού σας συστήματος. Όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows, Mac, iOS και Android, επιτρέπουν στους χρήστες να προγραμματίζουν τις ρυθμίσεις των θεμάτων.

Σχολιάστε