Η σκοτεινή λειτουργία της εφαρμογής Google θα πρέπει τώρα να είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες beta

Η ανάπτυξη της σκοτεινής λειτουργίας ήταν μια αρκετά ομαλή εμπειρία για ορισμένες από τις εφαρμογές της Google, οι οποίες έλαβαν μια απλή ενημέρωση με ένα νέο διακόπτη για το σκοτεινό/φωτεινό/αυτόματο θέμα και αυτό ήταν το τέλος. Για άλλες εφαρμογές, ήταν ένα οδοστρωτήρα ενημερώσεων, ανατροπών, εναλλαγών από την πλευρά του διακομιστή και ασυνεπών εμπειριών σε όλες τις εκδόσεις Android και τις μάρκες τηλεφώνων. Η εφαρμογή αναζήτησης της Google είναι μία από τις τελευταίες, αλλά η εταιρεία ισχυρίζεται τώρα ότι το σκοτεινό θέμα είναι διαθέσιμο σε όλους στο κανάλι beta της εφαρμογής.

Η Google αναφέρει ότι η σκοτεινή λειτουργία της εφαρμογής αναζήτησης περιοριζόταν προηγουμένως στις συσκευές Android 10, αλλά έχει ενεργοποιηθεί για όλους τους χρήστες beta (που σημαίνει και παλαιότερες εκδόσεις του Android) από τις 12 Φεβρουαρίου. Επίσης, δεν υπάρχει καμία αναφορά για απαίτηση μόνο για το Pixel*.

Προφανώς, μεταξύ του ισχυρισμού και της πραγματικότητας, υπάρχει ένα μεγάλο σχίσμα και οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις μας δεν ευθυγραμμίζονται με τη δήλωση της Google. Για παράδειγμα, ο tipster μας Gurkanwal έχει τη ρύθμιση dark mode στο Mi A1 (Android 9) με την εφαρμογή Google app beta v10.96.12.21, ενώ ένας άλλος tipster, ο Samarth, δεν την έχει παρόλο που χρησιμοποιεί ένα Poco F1 (Android 10) με νεότερη beta v10.96.12.29.

Θα μπορούσε να είναι ότι το σκοτεινό θέμα εξακολουθεί να αναπτύσσεται από την πλευρά του διακομιστή στους χρήστες της beta ή θα μπορούσε να είναι ότι η Google το ενεργοποίησε σε μια beta και στη συνέχεια το απέσυρε στην επόμενη. Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει αρκετές φορές για να ξέρουμε ότι είναι αρκετά πιθανό.

Ανεξάρτητα από αυτό, φαίνεται ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η Google είναι επιτέλους έτοιμη να γυρίσει το διακόπτη της σκοτεινής λειτουργίας για όλους στην εφαρμογή αναζήτησης – και συνεπώς και στο Assistant. Για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πιθανότητες είναι υπέρ σας, πρέπει να συμμετάσχετε στη δοκιμή beta της εφαρμογής της Google και να περιμένετε να ενημερωθεί από το Play Store ή να κατεβάσετε χειροκίνητα την τελευταία beta από το APK Mirror.

  • Λίγο ιστορικό: Τους τελευταίους μήνες, εμφανίστηκαν ανεπίσημα στοιχεία που έδειχναν ότι η σκοτεινή λειτουργία της εφαρμογής Google περιορίζεται στα Pixels.
  • Το ψάξαμε, ελέγχοντας δεκάδες συσκευές σε διαφορετικούς λογαριασμούς και σε διάφορες χώρες, και ενώ οι περισσότερες συμφωνούσαν με αυτή τη θεωρία (Pixel = σκοτεινή λειτουργία, όχι Pixel = όχι σκοτεινή λειτουργία), βρήκαμε ένα OnePlus 6T με Android 10 που είχε τη ρύθμιση σκοτεινής λειτουργίας στην εφαρμογή Google. Παρόλο που ήταν μια ακραία περίπτωση, αναιρούσε τα ανεπίσημα στοιχεία και δεδομένου ότι δεν μπορούμε ενδεχομένως να ελέγξουμε κάθε συσκευή εκεί έξω, δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα μιας περιορισμένης εξάπλωσης από την πλευρά του διακομιστή για μη Pixel.

Σχολιάστε