(Ενημέρωση: Επίσημη) Η λειτουργία Ambient Mode του Google Assistant φτάνει σε περισσότερα τηλέφωνα, φέρνοντας χαρακτηριστικά έξυπνης οθόνης

Όταν η Google παρουσίασε για πρώτη φορά τη λειτουργία Ambient Mode του Google Assistant, αρχικά περιορίστηκε σε έξυπνες οθόνες.

Στη συνέχεια, στην IFA 2019, η Google παρουσίασε μια έκδοση για φορητές συσκευές, όπως ταμπλέτες και τηλέφωνα, μετατρέποντάς τες σε κάτι σαν το Google Nest Hub όταν είναι συνδεδεμένες ή φορτίζονται. Αφού ήταν αρχικά διαθέσιμη μόνο για μια χούφτα tablet και τηλέφωνα, η λειτουργία περιβάλλοντος Assistant αρχίζει να επεκτείνεται σε περισσότερα τηλέφωνα.

Σε αντίθεση με την Always-on Display (AOD) που υπάρχει σε πολλά smartphones, η λειτουργία περιβάλλοντος Assistant για τηλέφωνα υποτίθεται ότι προσφέρει μερικά περισσότερα πλεονεκτήματα:

την έναρξη μιας λίστας αναπαραγωγής, την εμφάνιση των φωτογραφιών σας Google, τον έλεγχο των έξυπνων οικιακών συσκευών σας χωρίς να ξεκλειδώσετε τη συσκευή και την εμφάνιση μιας σαφούς επισκόπησης των συμβάντων, των ημερολογίων, των υπενθυμίσεων και των ειδοποιήσεών σας.

Τον Σεπτέμβριο, μόνο δύο tablet της Lenovo και μερικά smartphones της Nokia (Nokia 6.2 και 7.2) διέθεταν τη νέα λειτουργία περιβάλλοντος Assistant.

Στη συνέχεια, από χθες, άρχισαν να καταφθάνουν πολλές αναφορές σχετικά με τη λειτουργία που εμφανίζεται σε πολλές συσκευές Android 9 και Android 10. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, αυτές είναι το Nokia 6.1, το Nokia 6.1 Plus, το Xiaomi Redmi K20 Pro και το POCOPhone F1. Τα Nokias είναι σε Android 9, ενώ τα Xiaomi και F1 είναι σε Android 10. Ανάλογα με την έκδοση του Android, τόσο η διαδικασία εγκατάστασης όσο και το μενού ρυθμίσεων εμφανίζονται διαφορετικά.

Για συσκευές που τρέχουν με Pie, η μέθοδος για την ενεργοποίηση της λειτουργίας περιβάλλοντος Assistant βρίσκεται μέσα στο μενού Ρυθμίσεις. Ο Redditor με το Nokia 6.1 έπρεπε να πλοηγηθεί στις Ρυθμίσεις > Οθόνη > Προηγμένες > Οθόνη περιβάλλοντος > Πάντα ενεργοποιημένη κατά τη φόρτιση για να την ενεργοποιήσει. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκδοση της εφαρμογής Google στο τηλέφωνό του ήταν beta.

Λειτουργία περιβάλλοντος Assistant σε ένα Nokia 6.1 που εκτελεί μια beta έκδοση της εφαρμογής Google (Πίστωση εικόνας: XDA)

Οι συσκευές Android 10, από την άλλη πλευρά, ακολουθούν διαφορετική προσέγγιση για την ενεργοποίηση της λειτουργίας περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, ένα άτομο με ένα POCOPhone F1 έλαβε μια ειδοποίηση ειδοποίησης από την εφαρμογή Google που προκάλεσε τη ρύθμιση, αλλά η εναλλαγή μπορεί επίσης να βρεθεί μέσα στις Ρυθμίσεις > Βοηθός > Πείτε “Hey Google”.

Οθόνη ρυθμίσεων βοηθού στο Xiaomi Redmi K20 Pro (Image credit: XDA)

Με βάση αυτά τα στιγμιότυπα οθόνης, η λειτουργία περιβάλλοντος Assistant στην τρέχουσα μορφή της δεν μοιάζει αρκετά με τη λειτουργία περιβάλλοντος που παρουσίασε η Google ως προεπισκόπηση τον Σεπτέμβριο, αν και αυτό θα μπορούσε να είναι μια διάκριση μεταξύ πορτραίτου και τοπίου ή κάτι άλλο – μέχρι να παίξουμε εμείς οι ίδιοι με αυτήν, δεν είμαστε σίγουροι για το τι να περιμένουμε.

Σχολιάστε